70 10 10 75

Fra ufaglært til faglært – gode erfaringer til inspiration

Fra ufaglært til faglært – gode erfaringer til inspiration

Medarbejder
Michael er 38 år og har haft flere forskellige job inden for blandt andet lagerområdet. Han ønsker at øge sine muligheder for at få et job inden for området ved at få papir på det. På baggrund af sine arbejdserfaringer og en række AMU-kurser, får han godkendt en stor del af uddannelsen og sparer tid på vej mod at blive
faglært.

Michael udtaler: Jeg kunne nøjes med 16 uger ud af de 50 uger, som uddannelsen normalt varer.
Jeg øgede mine muligheder for at få et arbejde inden for området.

Sanistål

Thomas Hedetoft er afdelingsleder på Saniståls moderne stållager i Taulov. I samarbejde med AMU Syd introducerede han i sommeren 2012 et frivilligt tilbud om kompetencevurdering. 22 ud af 64 medarbejdere slog til i første omgang.
10 medarbejdere er gået videre med deres uddannelsesplan for at blive faglærte. Flere medarbejdere har efterfølgende meldt sig på banen, og det glæder afdelingsleder Thomas Hedetoft og den øvrige ledelse. De tror, det baner vejen for et kompetenceløft, der også styrker virksomhedens kvalitet og konkurrenceevne.

Thomas Hedetoft udtaler: Målet er at styrke medarbejderne og hæve kvaliteten over for vores kunder. Flere medarbejdere har fået mod på at få en vurdering.

SAS Ground Handling

Henrik Otto er uddannelsesleder i SAS Ground Handling. Siden 2008 har SAS tilbudt cirka 1.200 ufaglærte medarbejdere at blive faglærte lufthavnsoperatører. SAS oplever det som et stort plus for både virksomheden og medarbejderne. Opgaveløsningen bliver forbedret og brug af it får et løft.

Henrik Otto udtaler: Deres viden om samarbejde og logistik får et løft. Det har stor personlig betydning for medarbejderne.

VEU-center | © 2017 Facebook Linkedin